mgr inż. Natalia Litwa - Baran Dietetyk, specjalista ds. żywienia
Absolwentka Technologii Żywności i Żywienia Człowieka, specjalizacja Dietetyka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie i studiów podyplomowych z zakresu Psychodietetyki na WSNS w Lublinie, Analityki i Bezpieczeństwa Zdrowotnego Żywności na Uniwersytecie Rzeszowskim w Rzeszowie oraz Przygotowania pedagogicznego na WSEZiNS w Łodzi.
Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. podczas praktyk w poradni dietetycznej i diabetologicznej, zakładzie żywienia zbiorowego oraz pracy jako dietetyk w centrum dietetycznym, a także współpracując z Instytutem Żywności i Żywienia w Warszawie (SPPW „Zapobieganie nadwadze i otyłości oraz chorobom przewlekłym poprzez edukację społeczeństwa w zakresie żywienia i aktywności fizycznej”) oraz Polskim Towarzystwem Dietetyki.
Aktualnie właścicielka Poradni dietetycznej Dietalia, wykładowca na WSIiZ w Rzeszowie oraz w wielu instytucjach szkoleniowych.
Specjalizuje się w komponowaniu indywidualnych diet redukcyjnych oraz dietoterapii cukrzycowej. Oferuje również pomoc poprzez wprowadzenie właściwej diety u osób o zwiększonej aktywności fizycznej, kobiet w ciąży i karmiących oraz u osób zmagających się z problemami zdrowotnymi.
Od wielu lat interesuje się zagadnieniami związanymi z dietetyką. Na bieżąco aktualizuje swoją wiedzę, uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach poświęconych tematyce żywienia i zdrowego stylu życia. DYPLOMY I CERTYFIKATY.
Autorka artykułów i publikacji o tematyce żywieniowej.
Dietetyka, to pasja, którą chętnie się ze wszystkimi dzieli.
W pracy ceni sobie przyjazną atmosferę, profesjonalizm oraz indywidualne podejście do każdego pacjenta. Zdobyta wiedza z zakresu coachingu i psychologii odżywiania pozwala jej odpowiednio zmotywować pacjenta, aby osiągnął zamierzony cel.